En Hızlı Wordpress Temaları Hangileridir? – En İyi 3 Tema

Wordpress tabanlı web sitemizi kurarken arayacağımız ilk unsur tabii ki en hızlı Wordpress temaları olmalıdır. Çünkü web sitemizin teması, hem kullanıcıya görsel bir deneyim yaşatmakla kalmaz hız konusunda da kullanıcı deneyimini arttırmaktadır.

Bu yazımızda sizlere en hızlı Wordpress temalarında hız faktörünün önemini, en ideal ve popüler temaları derledik. Yazının devamında bu bilgilere ulaşabilirsiniz 🙂

En Hızlı Wordpress Temaları Hangileri?

Bir temanın hızlı olması için çok temiz ve sade, siteye yük bindirmeyecek ve gereksiz işlemlerden kaçınacak şekilde tasarlanmış olması gerekmektedir. Bu hususta zirveyi oynayan 3 adet temamız bulunmakta:

  1. Kadence WP Teması
  2. GeneratePress Teması
  3. Blocksy Teması

Temaları en hızlı Wordpress temaları olarak ilk üç sırada yer almaktadır. Bu temaları inceleyecek olursak fiyatı biraz tuzlu olmasına rağmen Kadence görsellikten kısmamış, çok güzel temalara sahiptir. Generate Press ise görsellikten kısmasına rağmen sadeliği ile şıklığı bir arada tutmayı başarmıştır.

Karadut, Generate Press temasını kullanmaktadır 🙂

Wordpress Temalarında Hız Faktörü

Bir web sitesinin hızlı olması, sitenin kullanıcı deneyimi bakımından rakiplerinden üst seviyede olmasını, Google’ın gözünde daha değerli ve kullanıcılar için daha rahat bir site olmasını sağlar.

Bütün SEO içerikleri: Tıkla git

Bu hususta temanın temiz kodlanmış, ağır yüklerin azaltılmış bir tema olması en önemli ve bu durumu etkileyen faktördür.

İlgili videoda da doğrulandığı üzere nasıl SEO uyumlu, hızlı bir wordpress teması seçebileceğiniz konusu anlatılmıştır.

Kullanıcıların %92’si 2.5 saniyeden geç açılan sitelerde beklemekten ziyade çıkış yapmaktadır. Bu veri bile hız faktörünün sitemizde ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır.

Wordpress Temaları Neden Yavaşlar?

Wordpress temaları; kodlamasında bulunan gereksiz kod yapılarından, ekstra CSS ve JS dosyalarından, cron isteklerinden ve benzeri farklı unsurlardan etkilenmektedir.

Bu sebepler dışında siteniz üzerinde kullandığınız eklentilerde sitenize yük bindirebilir. Bunun haricinde WP Rocket, LiteSpeed Cache, Perfmatters gibi eklentiler aracılığıyla sitenizin önbelleklemesi, JS & CSS sıkıştırması gibi adımlarla sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Bu eklentiler için: Tıkla git

İlgili link üzerinden eklentilere ulaşabilirsiniz. Fiyatları fazla tuzlu olduğu için güvenilir kaynaklardan uygun fiyatlara temin etmek isteyebilirsiniz.

Uygun Fiyata Wordpress Temalarını Nasıl Alabilirim?

Wordpress temalarının fiyatları günümüzde oldukça yüksek fiyatlara satılmakta dolar kurunun etkisiyle beraber. Bu yüzden ilgili temaları bu temanın ajans bayiliğine sahip olan kişilerden temin edebilirsiniz.

Temin edebileceğiniz bir yer: Shopier

Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcılarımızın sıkça sorduğu soruları derledik.

Wordpress Hangi Temayı Kullanıyor?

Wordpress altyapılı bir sitenin temasını öğrenmek için sayfa kaynağına girdikten sonra CTRL + F tuşlarına basıp, “themes” şeklinde bir arama yapmanız yeterlidir. URL yapısında temanın adı gözükecektir.

Wordpress Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Wordpress altyapılı sitenizde tema seçimi yaparken temanın hızı, SEO uyumluluğu ve benzeri unsurlara göz atmanız gerekmektedir.

Wordpress Tema Nereden Alınır?

Wordpress’in görünüm sekmesinde bulunan Temalar bölümünden ücretsiz temaları, Temaların kişisel web sitelerinden ise ücretli premium temaları alabilirsiniz.

İlgili içeriğimizde sizlere en hızlı Wordpress temaları hangileri, bu temaları nereden uygun fiyata temin edebiliriz ve temalardaki hız faktörünün önemine değindik.

Umuyoruz güzel bir içerik olmuştur 🙂

5/5 - (2 votes)
author logo karadut
Karadut

Karadut, kullanıcılarına SEO, teknoloji ve trend konularda bilgiler sunmayı hedefleyen ve uzun süredir içerik üreticiliği yapan toplu bir ekipten oluşur. Üretilen içeriklerin tamamı özgün ve kullanıcı odaklıdır.

Karadut, kullanıcılarına SEO, teknoloji ve trend konularda bilgiler sunmayı hedefleyen ve uzun süredir içerik üreticiliği yapan toplu bir ekipten oluşur. Üretilen içeriklerin tamamı özgün ve kullanıcı odaklıdır.

Yorum yapın

1