Kedilerde Arı Sokması Durumunda Ne Yapılmalı? 🐈

Kedilerde arı sokması durumu başınıza geldiğinde ne yapacağınıza şaşırmış, kararsız kalmış olabilirsiniz. Bu yazımızın devamında küçük dostlarımıza arı sokma durumunda ne yapabileceğimize değineceğiz 🙂

Kedilerde Arı Sokması Belirtileri Nelerdir? 🐝

Kedilerde arı sokması belirtileri başlıca kedinin hareketlerindeki değişiklik, sokulduğunu düşündüğünüz bölgede şişlik ve kızarıklık başta olmak üzere kediden kediye göre tepkiler değişebilir.

Genellikle arı tarafından sokulan kediler acının etkisiyle bir çığlık sesi çıkartacak, sonrasında etrafta acının etkisiyle koşturmaya başlayacaktır huzursuz bir şekilde. Bu süreçte sakin kalmanız ve arının soktuğundan şüphelendiğiniz kediye dikkatli ve ilgili bir şekilde yaklaşarak onu rahatlatmanız gerekir.

Kedilerde arı sokulması belirtileri
Kedilerde arı sokulması belirtileri

Kedilerde Arı Sokması Tedavisi Nasıl Yapılır? 💉

Kedilerde arı sokması tedavisi adım adım ilerleyerek, kediyi sakinleştirerek yapılması gereken bir şeydir. Kediniz bir arı tarafından sokulduysa adım adım şunları yapmanız gerekir:

  1. Kedinizi sakinleştirin ve koşturmasını önleyin.
  2. Kedinizin sokulduğunu düşündüğünüz yerden arı iğnesini cımbız yardımıyla çıkartın.
  3. İğneyi çıkarttıktan sonra bir şişme olacaktır buz ile birkaç saat boyunca bastırın.
  4. Eğer kedinizde ateş, kusma, bayılma gibi belirtiler görürseniz veterinere götürün.

Eğer ki kediniz burun, ağız veya boynundan sokulduysa nefes darlığı oluşabilir bu sebeple hemen beklemeden veterinere götürmeniz gerekir.

İlginizi çekebilir: Pinterest Mesaj Silme

Kedinizin alerjisi olabilir. Bu sebepten ötürü kedilerde arı sokması yakından detaylı takip edilmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçte baygınlık, halsizlik, kusma ve ateş gibi belirtiler görürseniz bir veterinere götürün hızlı şekilde.

Hayvanlarda Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı sokmasından muzdarip bir hayvanla baş başaysanız ilk önce iğneyi çıkartarak işe başlayın. İğne çıktıktan sonra sokulan yer şişebilir, ağrıyabilir. Bu durumda buz ile birkaç saat bastırmanız şişliği alacaktır. Ağrıya çözüm olaraksa su ve karbonat karışımını sokulan yere uygulayın.

Kedi Arı Sokması Ne Zaman Geçer?

Kedinizi arı soktuktan sonra geçmesi sokan arıdan arıya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin bir eşek arısının sokması şiddetli etkiler yaratırken bir bal arısının sokması ise daha hafif etkiler bırakabilir.

Genellikle 3-4 saat içerisinde sorun ortadan kalkmış olur. Hafif şişlik devam edebilir.

Oku: Yanlışlıkla 2 tane tansiyon ilacı içmek

Kediyi Eşek Arısı Sokarsa Ne Olur?

Kedinizi eşek arısı sokması durumunda diğer arılara nazaran daha şiddetli ve tehlikeli sonuçları olabilir. Kedinizin nefesi kesilebilir ve bu ölüme kadar sonuçlanabilir.

Kediyi Eşek Arısı Sokarsa Ne Olur
Kediyi Eşek Arısı Sokarsa Ne Olur

Bu yüzden eşek arısı tarafından sokulur ise kediniz beklemeden veterinere götürmeniz önerilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu bölümde kullanıcıların Google ve Karadut üzerinde kedilerde arı sokması sorunuyla ilgili diğer yapılan aramalardan bahsediyoruz.

Kediyi Arı Sokarsa Ne Yapılmalı?

Sakinliğinizi koruyarak önce iğneyi çıkartın, sonrasında şişen bölgeye buz ile press yaptıktan sonra su ile karbonat karışımını sürün. Alerjik reaksiyon gösterilmesi durumunda da veterinerinizle iletişime geçin.

Kedileri Arı Sokar mı?

Özellikle küçük kediler arılarla oynamayı çok sevmektedir. Bu sebepten ötürü de kediler genellikle arılar tarafından sokulmaktadır.

Arının Zehirli Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Şahıs yada hayvanda sokulduktan sonra kızarıklık, baygınlık, ateş, solunum sorunları ve çarpıntı gibi reaksiyonlar gözlemleniyorsa sokan arı zehirlidir.

Sonuç

Bu içeriğimizde sizlere kedilerde arı sokması nelere yol açar, belirtileri ve tedavisi nasıl yapılır konularına değindik.

Umuyoruz ilginizi çeken güzel bir içerik sunabilmişizdir 🙂 Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyoruz.

5/5 - (3 votes)

Karadut, kullanıcılarına SEO, teknoloji ve trend konularda bilgiler sunmayı hedefleyen ve uzun süredir içerik üreticiliği yapan toplu bir ekipten oluşur. Üretilen içeriklerin tamamı özgün ve kullanıcı odaklıdır.

Yorum yapın

1