7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Türkiye’nin kaliteli ve en iyi hosting firmalarını sizler için derledik. İyi bir hosting firması ile çalışmanız, site hızınız ve güvenliğiniz için oldukça önemlidir. Sizler için en iyi 7 firmayı listeledik ve inceledik.

Aşağıdaki tablodan en iyi hosting firmalarına ulaşabilir, hızlıca sitelerine uğrayabilirsiniz. Makalenin devamında ise firmalar hakkında detaylı bilgilere ulaşacaksınız.

Hosting FirmasıPuanıBaşlangıç FiyatıÖne Çıkan ÖzelliğiFirma Sitesi
Güzel Hosting⭐4.869 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Kaliteli ve sıkıntısız sunucularıTıkla
Odeaweb⭐4.625 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Mükemmel destek ekibiTıkla
CSA Digital⭐4.439 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Aşırı yüksek hız değerleriTıkla
Hostinger⭐4.366 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Kolay kullanım ve avantajlarTıkla
Natro⭐4.222 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Yüksek hızlı sunucularTıkla
İsim Tescil⭐4.246 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Fazla opsiyonlu sunucu seçenekleriTıkla
VDS Türkiye⭐4.030 TL’den başlayan fiyatlarla✅ Uygun fiyatlar ve kaliteli hizmetTıkla

Güzel Hosting

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Güzel Hosting, 2008 yılından bu yana müşteri odaklı bir hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren köklü bir hosting firmasıdır. Kalite politikalarının merkezinde, en iyi hizmeti sunmanın yanı sıra rekabetçi fiyatlarla müşterilerine ulaşmayı hedeflemek yer almaktadır. 13 yıllık deneyimleri sayesinde, sektörün lider şirketlerinden biri haline gelmişlerdir.

Güzel Hosting, müşterilerinin işlerini ve web sitelerini ne kadar önemsediğinin bilincinde olarak, 365 gün 7/24 hizmet vermektedir. Şirket, paylaşımlı sunucularını sürekli olarak izleyerek %99 uptime garantisi sunar. Herhangi bir sorun karşısında şeffaf bir yaklaşım sergileyen firma, kullanıcılarının güvenini kazanmak için elinden geleni yapar.

Firmanın Sitesi

Odeaweb

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Odeaweb, kurumsal yapısı ve etkili bir ekibi ile müşterilerine hızlı ve verimli çözümler sunan bir firma olarak öne çıkıyor. Profesyonel kadrosu, çözüm odaklı yaklaşımı ve sürekli yenilikçi AR-GE çalışmalarıyla müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Odeaweb, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak dürüstlük ve samimiyetle yaklaşıyor, 7/24 aktif iş takibi yapan uzmanlarıyla zaman kaybını minimum düzeyde tutuyor.

Vizyonları, hizmetlerini maksimum fayda sağlayacak şekilde sunmak ve ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir kuruluş olmak. Misyonları ise uzmanlık alanlarında en iyisini sunarak müşterilerine sürekli olarak mükemmel ürün ve hizmetler sunmak. Hedefleri, sektörde pastaya şekil vermek ve müşteri odaklı yaklaşımıyla fark yaratmak. Odeaweb, kaliteli hizmetini uygun fiyatlarla sunarak sektörde ayrıcalıklı bir konumda yer almayı sürdürecek.

Firmanın Sitesi

CSA Digital

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

CSA Digital, işletmeniz için mükemmel bir web çözümü sunarak web hosting hizmetleri ve güçlü sunucularla öne çıkar. Performans odaklı sunucular ve özel web hosting paketleri sayesinde web sitenizin hızlı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar, böylece çevrimiçi varlığınızı güçlendirebilirsiniz.

Firmanın Sitesi

Hostinger

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Hostinger, 2011 yılında kurulduğundan bu yana geliştiriciler ve müşteriler için hayatı kolaylaştıran hosting hizmetlerinde öncüdür.

Sunucu teknolojilerini sürekli güncelleyerek, müşteri desteğini geliştirerek ve kendi geliştirdikleri hPanel’i her gün yenileyerek, söz verdikleri misyonlarını başarıyla yerine getiriyorlar.

Hostinger, bir milyondan fazla içerik üreticisinin güvendiği bir marka olmanın gururunu yaşarken, merkezi Litvanya, Kaunas’ta bulunan firma, 2020’nin en hızlı büyüyen hosting markasıdır. Ayrıca, Zyro site kurma aracı ve Niaga Hosting markası da Hostinger ailesinin önemli bir parçasını temsil ediyor.

Firmanın Sitesi

Natro

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Natro, kendi sunucularını kullanan ve bu sunucuları İstanbul’da barındıran bir hosting şirketidir. Türkiye’deki en yüksek performanslı hosting sağlayıcılarından biridir. Natro, sunucu lokasyonu olarak Türkiye ve Almanya seçenekleri sunar.

Bu konumlar sayesinde yüksek hızlı yükleme imkanı sunarak yüksek performans sağlar. Ayrıca, kullanıcıların tercihine göre cPanel veya Plesk gibi kontrol panellerini seçme özgürlüğü sunar.

Natro, yüksek bir uptime yüzdesine sahiptir ve her ölçekte kullanıcı için uygun bir hosting firmasıdır. Hem yeni başlayanlar hem de profesyonel web yöneticileri için, kullanıcı dostu bir yönetim paneli ile mükemmel bir hosting hizmeti sağlayıcısıdır.

Firmanın Sitesi

İsim Tescil

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

1998 yılında kurulan İsim Tescil, internet alanında köklü bir geçmişe sahip ve ICANN onaylı bir kuruluş olarak hizmet vermektedir.

Bugün itibariyle 570 binden fazla domain uzantısının satışını ve desteklemeyi başaran İsim Tescil, Türkiye’de New GTLD’ler için ön talep sürecini başlatan ilk firma unvanına sahiptir. Afrika, Asya ve Doğu Avrupa bölgelerinde en fazla talep toplayan şirketlerden biri olarak adını duyurmuştur.

Müşteri odaklı yaklaşımıyla dikkat çeken İsim Tescil, kendi yazılım ekibi tarafından geliştirilen web tabanlı ara yüzü sayesinde, müşterilerine online ürün yönetimi konusunda büyük kolaylık sağlar. Ayrıca, marka ve patent hizmetlerinin yanı sıra güvenlik alanında da öncü bir rol oynar.

“TrustSafe” adı altında sunduğu SSL hizmeti ile internet üzerindeki güvenliğinizi sağlar. Webklavuzu projesi ile müşterilerine tasarım özgürlüğü sunarken, ISO 9001 ve PCI DSS sertifikaları ile hizmet ve kalite standartlarına tam uyumluluğunu belgelemiştir.

İsim Tescil, Türkiye’de %42’lik pazar payı ile güçlü bir konuma sahip olmanın yanı sıra global pazarda da ilk 50 kayıt kuruluşu arasında yer alarak Ortadoğu ve dünya genelindeki internet pazarında büyümeye devam etmeyi hedeflemektedir. İsim Tescil, internet dünyasının güvencesi olmaya devam ediyor.

Firmanın Sitesi

VDS Türkiye

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

VDS Türkiye, 2008 yılından bu yana geniş bir hizmet yelpazesi sunarak müşterilerine en iyi kaliteyi sağlama amacını benimseyen köklü bir firma olarak ön plana çıkıyor.

Uzun yıllara dayanan deneyim ve birikimlerini, sürekli olarak güncel teknolojilerle birleştirerek, dijital dünyada geniş bir ürün yelpazesi geliştirmiştir.

2014 yılında hosting sektörüne yoğunlaşan firma, müşteri portföyünü hızla büyüterek sektördeki önde gelen firmalarla çeşitli projelere imza atmıştır. VDS Türkiye, %100 yerli sermaye ve tüm gerekli belgelere sahip bir firma olarak güvenilir bir iş ortağıdır.

Firmanın Sitesi

Hosting Firması Nasıl Seçilir?

Hosting sağlayıcısı seçmek, web sitenizin performansı ve güvenliği açısından önemlidir. Ancak, birçok farklı hosting sağlayıcısı ve seçenekleri bulunduğundan, hangi hosting sağlayıcısının sizin için doğru olduğunu belirlemek zor olabilir.

Bu faktörler arasında, fiyat, sunucu performansı, güvenlik, müşteri desteği ve kullanım kolaylığı gibi konulara önem verilmelidir.

Hosting Nedir?

Bu içeriğimizde sizlere hosting (barındırma) nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve hosting türleri nelerdir gibi soruları anlattık. Aynı zamanda uygun fiyatlı hosting nereden alınır, bedavaya hosting alınabilir mi gibi soruları da makalemize dahil ettik.

Hosting Türleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok farklı altyapıda, ihtiyaçta web sitesi ve buna göre optimize edilmiş hosting türleri bulunmaktadır. Sizler için hosting nedir, hosting türleri nelerdir ve ne amaçla kullanılır derledik ve anlattık.

Bu farklı hosting türlerinin avantajları ve dezavantajları bulunur. Bunlar ise:

  • Windows hosting
  • Linux hosting
  • Dedicated sunucu
  • VDS sunucu
  • VPS sunucu
  • Paylaşımlı hosting
  • Wordpress hosting
  • E-Ticaret hosting
  • cPanel hosting
  • Cloud hosting
  • Reseller hosting
  • SEO hosting
  • Offshore hosting

Şeklinde hosting türleri bulunmaktadır. Şimdi dilerseniz en temelden başlayarak bütün hosting türlerine göz atalım, değerlendirelim. Siz hangi hosting türünü kullanıyorsunuz?

Web Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

Hosting (barındırma) hizmeti, en kısa tabiriyle bir bilgisayar olarak düşünebiliriz. Bir web sitesinin sayfaları, dosyaları, dokümanları, veri tabanları ve benzeri unsurların internetteki kişiler tarafından erişilebileceği bir bilgisayara hosting demekteyiz.

Bir web sitesinin çalışması, aktif olabilmesi için bir hosting paketi satın almamız gerekir. Bu alacağımız hosting sunucu içerisine web sitemizi kurabilir, dosyalarımızı bulundurabiliriz. Aynı zamanda yazılım dillerinin otomatik olarak çalıştırılabilmesi içinde hosting servislerinden faydalanırız.

Web Hosting Nedir

Şeklinde sıralanır. İhtiyaç duyacağınız hosting seçimi için aşağıdaki seçenekleri okuduktan sonra aynı şekilde seçeceğiniz hosting firmasıyla da iletişime geçerek sizin için en ideal, performanslı ve optimize sunucuyu seçebilirsiniz. Şimdi bu hosting türlerinin ne işe yaradığına göz atalım.

Hosting Nedir videosu

Linux Hosting Nedir?

Linux hosting, Linux işletim sistemini kullanan barındırma servisi anlamına gelir. Linux hosting güvenilir olması, uygun fiyatlı ve açık kaynak olmasıyla esneklik sağlamaktadır. Aynı zamanda pek çok web sitesi günümüzde Linux hosting kullanmaktadır.

Linux hosting PHP, MySQL ve Perl gibi web programlama yazılımları için uygun bir seçenektir.

Windows Hosting Nedir?

Windows hosting, Microsoft Windows tabanlı işletim sistemi kullanan hosting servisleridir. Windows hosting; ASP (Active Server Pages), ASP.NET, Microsoft Access, Microsoft SQL Server ve diğer Microsoft tabanlı uygulamaları çalıştırmak için uygun bir seçenektir.

Pek çok büyük ölçekli web sitesi tarafından günümüzde Windows hosting kullanılmaktadır. Ancak Windows hosting paketleri Linux hosting seçeneklerine nazaran daha pahalıdır ve esneklik bakımından daha sınırlıdır.

Eğer ki web siteniz ASP yada Microsoft uygulamalarıyla hazırlanmış ise Windows hosting tercih etmeniz gerekmektedir.

Dedicated Sunucu Nedir?

Dedicated sunucu yada diğer bir değişle fiziksel sunucu, sunucunun tamamının bütün kaynaklarıyla beraber müşteriye ait olduğu sunucu türüdür. Sanallaştırma yapılmadığı takdirde yalnızca bir site çalıştırılabilen dedicated sunucularda insanlar genellikle sanallaştırma uygulayarak birden fazla site barındırmaktalar.

Dedicated sunucu kullanımı ilgili sunucudaki tek kullanıcının siz olması sebebiyle performans ve güvenlik bakımından üstün bir sunucu türüdür. Ancak bununla beraber gelen ekstra maliyetlerde söz konusu.

Yüksek trafiğe sahip büyük ve çevrimiçi mağaza, işletme ve benzeri yapılar dedicated sunucular kullanmaktadır. Dedicated sunucuların en büyük dezavantajı ise sunucu tamamen müşteriye ait olduğu için bütün sorunlarıyla da müşteri ilgilenmek zorundadır.

VDS Sunucu Nedir?

VDS (Virtual Dedicated Server) yani sanallaştırılmış fiziksel sunucu, dedicated bir sunucunun sanallaştırma yöntemleri ile birden fazla fiziksel sunucu halinde kullanılmasına olanak sağlar.

VDS sunucuların her birisinin özellikleri özel olarak ayarlanabilir. İşletim sistemi, disk, depolama gibi özellikler sunucu sahibi tarafından özel olarak paylaştırılabilir, arttırılıp kısılabilir. Aynı zamanda her VDS’in kaynakları ve işletim sistemi kendisine aittir.

VPS Sunucu Nedir?

VPS (Virtual Private Server) yani sanallaştırılmış özel sunucu, aynı VDS’te olduğu gibi fiziksel sunucuların sanallaştırma yöntemleriyle bölünmesiyle oluşur. VDS’ten farkı ise sunucunun kaynakları bütün VPS’lerde ortak olarak paylaştırılır ve anlık olarak ihtiyaca göre kullanılır.

Paylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı hosting, bir sunucudaki kaynakların ortak olarak kullanılması, bir sunucuda pek çok sitenin beraber barındırılması demektir. Paylaşımlı hostingler ekonomik olsa da kaynakların ortak kullanılması nedeniyle sunucuda yavaşlık ve erişim sorunları yaşanması olasıdır.

Wordpress Hosting Nedir?

Wordpress hosting, karadut.net gibi Wordpress tabanlı web sitelerinin kullanmakta olduğu hosting türüdür. Bu hosting türünde sunucular, Wordpress’in daha optimize bir şekilde çalışabilmesi için özel olarak dizayn edilmiştir.

E-Ticaret Hosting Nedir?

E-ticaret hosting paketleri, piyasadaki e-ticaret yazılımlarına optimize bir şekilde uyarlanmış sunuculardır. E-ticaret tabanlı web sitelerinin normal genel blog yada kurumsal sitelere nazaran daha fazla yük altında kalması sebebiyle bu tarz optimize sunucular tercih edilmektedir.

E-ticaret hosting paketi satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur ise paketin hangi e-ticaret yazılımlarına optimize olduğunun kontrolüdür. Sizin kullanacağınız e-ticaret yazılımına sunucunuzun optimize olup olmadığını hosting firmasıyla görüşerek teyit almanız önerilir.

cPanel Hosting Nedir?

cPanel hosting, cPanel kontrol panelini kullanan hosting hizmetlerine verilen isimdir. cPanel, kullanımı rahat, kolay, güvenilir ve popüler bir kontrol panelidir. Linux hosting paketlerinde de genellikle cPanel kullanılır.

Cloud Hosting Nedir?

Cloud hosting, internet üzerinden sağlanan bulut tabanlı barındırma hizmetidir. Cloud hosting servislerinde birden fazla sunucu birleştirilerek bir bulut altyapısı oluşturulur. Bu sayede web sitelerinin yüksek hızlara, korumalı güvenlik sistemlerine ve ölçeklendirilebilir sistem özelliklerine sahip olmasına olanak sağlar.

Cloud hosting paketlerinde sunucu özelliklerini değiştirmek, arttırmak ve azaltmak daha kolaydır. Aynı şekilde depolama, sunma ve benzeri işlemlerde de hızlı bir çözümdür. Cloud hosting paketleri pek çok farklı IP üzerinde bulundukları için dağıtım alanları geniştir.

Cloud Hosting Nedir

Cloud hosting sunucularının pek çok avantajı bulunmaktadır. Sunucular düzenli olarak birbirlerine yedeklenir ve bu sayede bir sunucuda olan sorunda diğer bir sunucudan kesintisiz şekilde devam edilir. Bununla beraber yüksek trafik akışlarında ölçeklenebilirlik sayesinde büyük yük altlarından Cloud hosting ile kalkılabilir.

Cloud hosting paketleri küçük, orta, büyük fark etmeksizin bütün işletmelere, web sitelerine yöneliktir. Ölçeklendirilebilir olması sebebiyle sitenin ihtiyacına göre özellikleri değiştirilebilir, uygun fiyatlı çözümler üretilebilir.

Reseller Hosting Nedir?

Reseller hosting, firmaların müşterilerine sundukları bayi hosting paketi olarakta geçmektedir. Reseller hosting sayesinde belirli bir standarttaki pek çok hosting paketini tek bir panelde toplayabilirsiniz.

WHM veya benzeri bir panel aracılığıyla reseller paketinizin limiti kadar site için hosting oluşturabilir, farklı kişilere bu hosting paketinin satışını tekil olarak yapabilirsiniz.

Yapacağınız satışlarda öncelikle hosting firmasıyla bir görüşme yapmanız, onaylarını almanız gerekmektedir.

Reseller paket hosting genellikle ajans sahipleri, freelancer kişiler yada pek çok web sitesine sahip olan kişiler için mükemmel bir seçenektir. Reseller hosting sayesinde sürekli olarak tek tek hosting almakla uğraşmaktan ziyade tek bir panel üzerinden kolayca sitelerinizi yönetebilirsiniz.

SEO Hosting Nedir?

SEO hosting, pek çok hosting hizmetine nazaran bir site için özel olarak ayrılmış, genellikle A Class IP adresi kullanan hosting paketleridir. Bu paketlerin fiyatları genelde IP adresinden kaynaklı olarak daha pahalıdır.

Offshore Hosting Nedir?

Offshore hosting, bir web sitesi veya uygulama barındırmak için ülke dışındaki bir hosting hizmeti sağlayıcısını kullanmaktır. Bu, web sitelerinin veya uygulamaların barındırıldığı ülkeyle ilgili düzenlemelere veya kısıtlamalara tabi olmaktan kaçınmak için kullanılır.

Ancak, offshore hosting, yasa dışı veya şüpheli faaliyetlerin barındırılması için kullanılabilir ve bu nedenle birçok ülkede bu tür hizmetlere karşı yasal düzenlemeler bulunmaktadır.

7 En İyi Hosting Firmaları 2024

Mail Hosting Nedir?

Mail hosting, e-posta hizmeti sağlayan bir sunucunun kullanımını ifade eder. Bu hizmet, bir kullanıcının e-posta adresi oluşturmasını, gelen ve giden e-postaları yönetmesini ve saklamasını sağlar.

Bir mail hosting hizmeti genellikle web tabanlı bir arayüz veya POP3/IMAP protokolleri aracılığıyla erişilebilen bir posta istemcisi sağlar. Bu hizmetin faydaları arasında kişisel veya iş e-postalarınızı özelleştirme, güvenlik, yedekleme, paylaşım ve

5/5 - (1 vote)

Karadut, kullanıcılarına SEO, teknoloji ve trend konularda bilgiler sunmayı hedefleyen ve uzun süredir içerik üreticiliği yapan toplu bir ekipten oluşur. Üretilen içeriklerin tamamı özgün ve kullanıcı odaklıdır.

Yorum yapın

1